Fetaostfyllda järpar med varm potatissallad 4 port
Järpar:
400 g lammfärs
100 g fetaost i hel bit
1 gul lök, riven eller finhackad
1 tsk salt
1/2 dl ströbröd
Potatissallad:
8 stora potatisar
3 stora vitlöksklyftor
färsk rosmarin
salt
peppar
1 kruka färsk basilika
1 1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl olivolja
1-2 rödlökar
12 cocktailtomater
ruccolasallad
Tvätta potatisen, dela den i bitar med skalet på. Lägg i oljad långpanna med 2 skivade vitlöksklyftor, rosmarin, salt och peppar. Rosta potatisen i ugn i 200 grader ca 30 min, känn med sticka. Vänd potatisen några gånger. Mixa under tiden basilikan med 1 vitlöksklyfta och oljorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda ströbrödet och löken med drygt 1 dl vatten och låt det svälla en stund.Blanda ner färsen till en smet och tillsätt saltet. Skär fetaosten i 4 stavar. Forma färsen till 4 järpar med fetaost i mitten. Bryn runtom i en medelhet stekpanna tills järparna fått färg. Lägg över på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen 8-10 min. Lägg klyftad rödlök på potatisen efter halva tiden. Halvera under tiden cocktailtomaterna och lägg i en skål med ruccolasalladen och hälften av basilikaoljan. Vänd ner potatisen i salladen strax före servering.