Fetaostfyllda järpar med varm potatissallad 4 port

Järpar:

400 g lammfärs

100 g fetaost i hel bit

1 gul lök, riven eller finhackad

1 tsk salt

1/2 dl ströbröd 

 

Potatissallad:

8 stora potatisar

3 stora vitlöksklyftor

färsk rosmarin

salt

peppar

1 kruka färsk basilika

1 1/2 dl rapsolja

1 1/2 dl olivolja

1-2 rödlökar

12 cocktailtomater

ruccolasallad

 

Tvätta potatisen, dela den i bitar med skalet på. Lägg i oljad långpanna med 2 skivade vitlöksklyftor, rosmarin, salt och peppar. Rosta potatisen i ugn i 200 grader ca 30 min, känn med sticka. Vänd potatisen några gånger. Mixa under tiden basilikan med 1 vitlöksklyfta och oljorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda ströbrödet och löken med drygt 1 dl vatten och låt det svälla en stund.Blanda ner färsen till en smet och tillsätt saltet. Skär fetaosten i 4 stavar. Forma färsen till 4 järpar med fetaost i mitten. Bryn runtom i en medelhet stekpanna tills järparna fått färg. Lägg över på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen 8-10 min. Lägg klyftad rödlök på potatisen efter halva tiden. Halvera under tiden cocktailtomaterna och lägg i en skål med ruccolasalladen och hälften av basilikaoljan. Vänd ner potatisen i salladen strax före servering.