Rosépepparbiffar 4 port


600g nöt- eller blandfärs

1/2 dl vispgrädde

1/2 dl vatten

2 msk ströbröd

1 liten gul lök

salt

3/4 msk krossade rosépepparkorn

2 ägg

1 buljongtärning eller 1 1/2 msk fond

Sås:

1 msk rosépepparkorn

1 msk smör eller margarin

1/2 köttbuljongtärning

2 1/2 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

1 msk tomatpuré

soja

ev. salt

Blanda grädde, vatten och ströbröd och låt det svälla en kort stund. Skala och riv eller finhacka löken. Blanda alla ingredienser till färsen väl och smaka av kryddningen. Forma små biffar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda eller bakpapper.Stek biffarna i matfett på medelvärme. Lägg upp dem på fat och varmhåll. Fräs pepparen till såsen  med matfett i en kastrull ett par minuter. Smula ner buljontärningen, rör i grädde och creme fraiche. Låt såsen småputtra i 5 min. Smaka av såsen med tomatpuré, soja och ev salt. Häll såsen över biffarna. Servera med pressad potatis och en god sallad.